Recept - Mosselen op smaak gebracht met laurie
Een licht en gezond gerecht met weinig ingrediënten voor een authentieke smaak.
De bereiding wordt nog gemakkelijker met de hoogwaardige pannen met antiaanbaklaag uit de Smeralda-lijn, geschikt voor alle soorten koken: gas, inductie, elektrische kookplaat, keramische kookplaat en oven.
Mosselen op smaak gebracht met laurier, ingrediënten voor 2 personen:
- 1 kg mosselen;
- 3 laurierblaadjes;
- 2 dl. witte wijn;
- 10 kerstomaatjes;
- 2 teentjes knoflook;
- Peper naar behoefte.
Bereidingswijze
- Maak de mosselen schoon door met een mesje de onzuiverheden uit de schelp te schrapen. Was ze onder stromend water en plaats ze in de Primecook-pot.
- Voeg de klein gesneden cherrytomaatjes, knoflookteentjes, laurierblaadjes en peper toe. Dek alles af met een deksel en laat het op middelhoog / laag vuur koken tot de schelpen open zijn;
- Serveer de mosselen heet en dampend!