Keukenmessen

Keukenmessen

Linea Anthracite; snijd als een pro!

Duurzaamheid en innovatie gecombineerd met Italiaanse ambachtelijheid. Primecook Linea Anthracite is de nieuwe standaard op het gebied van snijden. De beste keukenmessen en innovatieve snijplanken; niet alleen voor de ambitieuze hobbykok, maar ook voor gebruik in de professionele keuken, de haute cuisine inbegrepen. Vlijmscherpe keukenmessen, handgemaakt volgens de beste ambachtelijke tradities door Italiaanse vakmensen.

100% VEILIG

Primecook zet een volgende stap in het verduurzamen van de keuken. De bijzondere eigenschappen van deze exclusieve lijn van keukenmessen, tafelmessen en snijplanken staan garant voor gezond en veilig koken met de best mogelijke resultaten. De keukenmessen en snijplanken zijn volledig gifvrij. Vrij van PFAS en zware metalen zoals nikkel. Anti-alergeen en duurzaam. De essentie: innovatief materiaalgebruik en een afwerking die aan de hoogste eisen voldoet.

Kook als een pro, snijd als een pro!

Snijd als een professionele chef met Primecook keukenmessen

Fijn snijden, met grote precisie, zonder de structuur van het voedsel aan te tasten vraagt om een goed mes dat geschikt is voor het doel. Linea Anthracite biedt voor elke situatie het juiste keukenmes. Ook krasvaste voedselveilige snijplanken en een strak vormgegeven messenblok maken deel uit van deze unieke collectie, met een modern elegante uitstraling en tot in detail afgewerkt. Voor deze keukenmessen en snijplanken zijn de beste materialen geselecteerd. Het lemet van de keukenmessen is van Inox staal met grote hardheid, voorzien van een Titan-Ecoshield coating voor een sterk snijvlak. Door de gladde structuur kleeft het voedsel niet aan het mes en glijdt het met het grootste gemak door elke substantie. Het heft is gemaakt van PaperStone®, een ecologisch en uiterst duurzaam product, gemaakt van gerycyceld papier en karton, onder onder hoge druk samengeperst. Zo sterk als staal en zo slijtvast als steen. Ook de snijplanken zijn volledig van PaperStone® en bieden een uitmuntend snijvlak dat niet krast en volledig voedselveilig is door de totale afwezigheid van schadelijke stoffen of chemische bestanddelen. Hypoallergeen en maximaal hygiënisch. De bijzondere eigenschapen van het materiaal houden het gerecht op temperatuur zonder dat het doorgaart. Ideaal dus voor het snijden en opdienen van vlees.

De materialen zijn nagenoeg onverwoestbaar en de keukenmessen en snijplanken hebben daardoor een zeer lange levensduur. De bijzondere antikleefeigenschappen en de egale structuur zorgen er voor dat het schoonmaken van de keukenmessen na gebruik zeer eenvoudig is. De totale afwezigheid van schadelijke stoffen garanderen een optimale voedselveiligheid (NSF gecertificeerd). Alle producten zijn 100% vrij van PFAS (PTFE, PFOA, PFOS), nikkel en chemische bestanddelen.

Primecook kookgerei wordt milieuvriendelijk en ambachtelijk geproduceerd in Italë, is volledig recyclebaar, beschermt uw gezondheid en vormt een verrijking van uw keuken!

Linea Anthracite keukenmessen en snijplanken; uniek, duurzaam en ontwikkeld voor de beste prestaties:

  • Materialen van de hoogste kwaliteit 
  • Handgemaakt door lokale ambachtslieden 
  • Italian design, sober elegant en modern 
  • Hypoallergeen, hygiënisch, en slijtvast 
  • Geschikt voor de professionele keuken
  • Ecologisch en vrij van schadelijke stoffen 
  • Voedselveilig; NSF gecertificeerde keukenmessen
  • Eenvoudige en snelle reiniging 
  • Zeer lange levensduur 
  • Keukenmessen en snijplanken 100% made in Italy

 

Alleen de beste materialen

PAPERSTONE®
Een gepatendeerd ecologisch product waarvan zowel het heft van de keukenmessen als de snijplanken zijn gemaakt. Een unicum op het gebied van veilig en gezond koken. PaperStone® is gepatendeerd en een 100% natuurlijk en duurzaam non toxisch materiaal. Samengesteld uit gerecyceld papier en karton dat onder verhitting en hoge druk is samengeperst. Het is een heavy duty composiet, volledig vrij van chemische bestanddelen. Slechts PetroFree™ hars is toegevoegd. Het resultaat is een zeer hard en slijtvast oppervlak dat vochtafstotend is, maar ook bestand tegen krassen, sneden en schuren. Hypoallergeen en uiterst hygieënisch. Dat maakt het bijzonder geschikt voor de keukenmessen en snijplanken. Het is immers volstrekt voedselveilig. Er komen geen schilfers los van de snijplanken bij het snijden, er ontstaan geen krassen waarin zich vuil verzamelt en het naadloze materiaal laat zich eenvoudig schoonspoelen. Dankzij het niet poreuze oppervlak wordt de verspreiding van schimmels en bacterien geremd. Bovendien heeft het de unieke eigenschap om de temperatuur van het voedsel op de snijplank of serveerplank vast te houden tot maar liefst 180°C. Zo blijft warm vlees bij het snijden en opdienen op temperatuur, zonder dat er sprake is van doorgaren. Goede keukenmessen verdienen een goede snijplank. 

ROESTVRIJ STAAL VAN DE HOOGSTE KWALITEIT
Het hangemaakte lemmet van de keukenmessen voldoet aan de hoogste standaarden en is van een hoge kwaliteit Inox staal. Het geeft de het blad een grotere hardheid, stabiliteit en beter scherptebehoud. Zuren en andere stoffen hebben geen nadelige invloed op de kwaliteit van het staal waardoor het de messen niet gevoelig zijn voor corrosie en oxidatie. Het stijve staal, waarbij de dikte afhankelijk is van het type mes, maakt veilig en trefzeker snijden mogelijk. Het staal heeft onder vacuüm een hittebehandeling ondergaan om de metallurgische structuur verder te verbeteren. 

TITAN-ECOSHIELD
Het stalen lemmet is voorzien van een exclusieve beschermende titanium coating die zorgt voor het versterken van het snijvlak. De Titan-Ecoshield laag, die de keukenmessen hun kenmerkende antracietkleurige uitstraling geeft, zorgt voor een nog grotere oppervlaktehardheid en meer corrosieweerstand. Ecoshield, dat ook in de Primecook pannen wordt toegepast, vormt een zeer gladde antikleeflaag op het mes, waardoor de snijeigenschappen aanmerkelijk verbeteren. Voedselresten hechten zich niet aan het mes, het blad geeft geen weerstand bij het snijden en het mes is snel weer schoon. Hypoallergeen en zeer hygiënisch. Net als alle Primecook producten zijn ook de keukenmessen en snijplanken natuurlijk geheel vrij van PFAS (en dus ook van PTFE, PFOA, of PFOS), nikkel en andere giftige of schadelijke bestanddelen. 

BEUKENHOUT
De snijplankhouder (optioneel) en het messenblok zijn van zwart beukenhout. Een harde houtsoort dat bekend staat om zijn slijtvastheid en lange levensduur. Het geeft de Linea Anthracite nog meer cachet en draagt bij aan een geraffineerd design. Het maakt de snijplank tot een fraai dienblad c.q. serveerplateau. Het strak vormgegeven messenblok is een uiterst functioneel en zelfs onmisbaar accessoire voor het goed en veilig opbergen van uw messenset. Onzichtbare magneten die in het hout zijn verwerkt houden elk type mes goed op zijn plaats. Het lemmet van uw kostbare keukenmessen blijft vrij zodat schimmels en bacterieën geen kans hebben. De gebruikte lak voldoet aan de EN71-richtlijn en is voedselveilig. 

De keukenmessen en snijplanken van Primecook maken het verschil.