Recept Pasta met aubergine en worst
Een recept voor het hele gezin. Fris en licht van smaak.
Pasta met auberginesaus en worst, ingrediƫnten voor 2 personen:
- 180 g pasta naar keuze (bijv. Penne);
- 1 verse worst;
- 1 aubergine;
- 2 eetlepels tomatenpulp;
- 1 teen knoflook;
- Basilicum naar smaak;
- Zout naar smaak;
- Peper naar behoefte.
Bereidingswijze
- Was de aubergine en snijd hem in blokjes, voeg zout toe en laat ongeveer 30 minuten rusten. Dep de aubergine droog met keukenpapier.
- Fruit de knoflook in olie in een pan, voeg de aubergineblokjes toe en roerbak tot ze gaar en zacht zijn. Voeg de tomatenpulp toe, voeg basilicum en peper toe en laat dit ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Af en toe roeren.
- Kook de pasta in water (met een beetje zout).
- Meng de aubergine met een beetje kookwater van de pasta.
- Verkruimel de worst, bak deze gaar en voeg toe aan het groentenmengsel.
- Giet de pasta af, voeg ook deze toe, even doorscheppen en serveer!