Pannensets (voordeelsets) Voordeelset: pan met glazen deksel

Voordeelset: pan met glazen deksel

Met deksel extra voordeel

De PFAS-vrije, groene pannen van Primecook zijn met deksel nog voordeliger. Een deksel voorkomt warmteverlies en zorgt voor een gelijkmatige garing. Kook altijd met een deksel, zo bespaart u energie. Primecook deksels zijn van veilig gehard glas met ventiel en voorzien van een siliconen knop die niet heet wordt. Bestel hier uw set bestaande uit een pan met glazen deksel, met extra korting.

Wel of geen deksel?

Een goed sluitend deksel met siliconen greep die tevens dienst doet als lepelsteun is een onmisbare aanvulling op uw duurzame pan. Dit zorgt voor een goede garing zonder warmteverlies. Een pan met glazen deksel geeft zicht op het voedsel en houdt naast warmte ook het vocht in de pan. Als je bijvoorbeeld water kookt voor rijst of pasta is het belangrijk de deksel op de pan te houden. Zo kook je tijd- en energiebesparend. De warmte blijft in de pan en het water bereikt eerder zijn kookpunt. Zodra het water kookt kan het gas of de inductieplaat lager worden gezet. U kookt energiezuinig en bespaart al snel 30% energie door te koken in onze hoog rendement pannen met deksel. Daarnaast droogt het voedsel of de saus niet uit en verbrandt het minder snel. Natuurlijk beschermt een deksel ook gewoon tegen spatten. Een pan met glazen deksel is dus bijna altijd een goed idee. Maar wanneer je groenten blancheert, droge peulvruchten kookt, vlees bakt of saus inkookt, dan haal je de deksel van de pan.

Een pan met glazen deksel is de populairste combinatie. Het glas is gehard en extreem hittebestendig. De pan met glazen deksel kan dan ook gewoon in de oven worden geplaatst. Primecook heeft deksels met diameters van 16, 20, 24, 28 en 32 cm. Er is dus altijd een pan met glazen deksel die past bij uw wensen en kookgewoonten.

Kook bewust en bestel uw PFAS-vrije antiaanbakpannen met deksel en extra korting.